2014-12-02

A SMALL WORLD

I Skandinavien är det lätt att alla snöar in på samma trender och inredningsströmningar. Idag vill de som är längst fram inte kännas vid det "ljusa och fräscha" utan inreda med det personliga och eklektiska. Skäggiga hipster-baristas serverar "drop-coffee" (enkelt bryggkaffe) som om det vore flytande guld och vi ska helst baka surdegsbröd i naturfärgade förkläden med håret slarvigt uppsatt i en knut. Barnen dansar leendes runt benen utan att störa oss det minsta. Vi bryr oss inte om att stryka linneduken. Det ska verka som om vi inte bryr oss så hårt. Fåfänga är ju ett rätt så ocharmigt adjektiv.

Foto: Pinterest


























Foto: Pinterest

























Bloggvärlden hämtar influenser från varandra och tävlar om vem som stylat slarviga inredningar snyggast. Bloggare får inspiration av andra bloggare och blir förnärmade när någon annan skriver om något som de just lade ut förra veckan. Det är en liten värld och trenderna i Skandinavien är extremt likriktade. Det är inte unikt att skiva om skrynkliga linnelakan eller trender hämtade från naturen. Det uppdagades härom veckan att Trendenser tydligen hade blivit kopierad rakt av i en dagstidning. Det är verkligen trist och inte ok. Vad det gäller trender och strömningar så är det dock omöjligt att bloggare inte tangerar varandra. Vi simmar ju alla i samma damm.

Foto: Pinterest

























Kinfolk är ett amerikanskt pretto-magasin med foton av tillrättalagt, avslappnade, hippa människor i naturliga miljöer. De ligger onekligen, delvis bakom den här "back-to-nature-vågen" som vi ser tagit ett järngrepp om Skandinavien. Vi gillar den här inspirationen och fokus på hållbarhet och långsiktiga lösningar men köper inte riktigt hela konceptet. Något som växte fram som ett alternativ till den snabba, kommersiella livsstilen har vuxit till ett globalt fenomen. De anordnar efterfrågade "dinner- events" och säljer tusentals magasin. Kunderna är livsbejakande (?) människor som längtar efter lugn och ro men som blir ännu mer stressade över att de inte har den "rätta" saxen hemma. Det är så kommersiellt det kan bli och det hela går inte liksom att knyta ihop. Ni kan läsa mer om Kinfolk här.

Nu jobbar vi vidare! Läs om den andra sidan av myntet här. Ha en bra vecka. Vi återkommer på fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar