2014-04-22

TRÄNING


När livet blir som mest stressigt snörar vi på oss våra springskor och kliver ut i löparspåret. Ibland prioriterar vi dock bort det eftersom man inte kan jonglera mer än jobb och familj. Andra gånger är det omöjligt på grund av influensa eller magsjuka.

För ett par veckor sen kom vi igång med ett träningsschema. Vi var ute och halkade på isen och sprang i ösregn. Inget kunde stoppa oss. Förutom en bihåleinflammationen from hell. Två antibiotikakurer och x antal nässprayer senare börjar jag (Liza) känna mig ok och slipper snart titta avundsjukt på alla löpare i vårsolen.

Vårt liv har alltid varit fyllt av träning. När vi var barn började vi spela handboll och det fortsatte vi med till vuxen ålder. Oj, vad vi kan sakna att spela en match ibland. Handboll är en av de tuffaste sporterna. Det är snabba riktningsändringar och mycket kroppskontakt. Osäkert om vi ens skulle klara av att springa SAMTIDIGT som vi studsade en boll idag. Det som var den enklaste saken i världen för oss då skulle antagligen skicka oss till sjukhuset idag. Men så tränar vi inte vrister, handleder och bål som vi gjorde då. Vi pressar oss inte lika hårt.   

Nu nöjer vi oss med träning i elljusspåren. Helst tillsammans. Att springa själv känns inte helt bra. Då är vi vaksamma. Stackars hederliga män i spåret som misstas för potentiella våldtäktsmän och mördare. När vi tränar ensamma går det därför fort. Fight or flight adrenalinet hjälper oss till snabbare tider.


34000 deltagare och för få toaletter.





















I somras sprang vi tjejmilen. Kissnödiga. Vi misstog det för nervositet. Vid åtta kilometer övervägde vi att springa in i buskarna eller bryta. Men med två kilometer kvar struntade vi i det. Tänkte att det inte skulle synas om vi kissade på oss och körde på. Vi fortsatte att springa efter målgången. Stressade för att hitta närmsta toalett. På kvällen käkade vi middag med några vänner som också tagit sig runt Djurgården. Vi berättade om vår missbedömning att inte använda toaletten precis innan loppet. "Ni har fött två barn och använder inte trosskydd era jäkla rookies?" Se där. En himla bra tips till nästa lopp. 
Och något för alla andra mammor att lyssna på.

Läs om den andra sidan av myntet här. 

1 kommentar: